Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

630 ezer családot érinthet az árfolyamgát lehetősége

2012. March 22. 05:32
630 ezer családot érinthet az árfolyamgát lehetősége
Az élhet az árfolyamgát lehetőségével, akinek 20 millió forint alatti a hitele, és nem rendelkezik 90 napon túli tartozással –jelentette ki Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke.

Első körben április-májusban a köztisztviselők és közalkalmazottak élhetnek az árfolyamgát lehetőségével, júniustól mindenki, akinek lakáscélú hitele van, szeptembertől pedig már azok a családok is, akik szabad rendelkezésű hitelt vettek fel, de azt az otthonukra fordították – hangsúlyozta az árfolyamgát lehetőségével összefüggésben Rogán Antal az m1 Ma reggel című műsorában szerdán. A döntés  körülbelül 630 ezer családot érint.

Rogán Antal,

Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke szerint 630 ezer családot érinthet az árfolyamgát lehetősége

 


Felhívta a figyelmet arra, hogy az árfolyamgát igénybevételével egy nyolcmilliós svájci frank hitel akár 25-30 ezer forinttal is csökkenhet havonta. Azt gondolom, hogy ez a családok többségénél már érdemi segítség – fűzte hozzá.

Azok számára, akiknek 90 napon túli tartozásuk van, fennáll az a lehetőség, hogy a bankkal való konzultációs során születhet olyan döntés, hogy a pénzintézet elengedni a hiteltartozás több mint 25 százalékát. Ennek egyharmadát átvállalja az állam, a fennmaradó hitel pedig forintosítva lesz – emelte ki Rogán Antal.

hirado.hu/fidesz.hu/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu