Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

609 milliárd forinttal több adóbevétel volt tavaly

2018. January 07. 09:46
609 milliárd forinttal több adóbevétel volt tavaly

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára közölte, hogy tavaly öt százalékkal több adóbevétel érkezett az adóhivatalhoz mint 2016-ban, mindezt úgy, hogy 2017-ben összességében 860 milliárd forinttal csökkent a lakosság, a családok és a vállalkozások adóterhe.

Az államtitkár kijelentette, hogy az államkassza bevételi oldala bizonyítja, hogy megérte a szemléletváltás, ugyanis az ügyfélcentrikus adóhivatalhoz 13 402 milliárd forint bevétel érkezett, 609 milliárd forinttal több, mint 2016-ban. A NAV a költségvetési bevételek 94 százalékáért felel, emellett számos példaértékű szolgáltatást nyújt. Tállai András példaként említette az e-szja-t, ami 2017 legjobb infokommunikációs projektje lett, valamint a szintén tavaly indult NAV-ablak program, vagyis a NAV kormányablakokba költözése, amivel az adófizetők pénzt, időt és energiát spórolhatnak. 

 

609 milliárd forinttal több adóbevétel volt tavaly

Az e-szja 2017 legjobb infokommunikációs projektje lett

 

Tállai András szerint az adómorál javulásához nagymértékben járult hozzá a végrehajtásban történt szemléletváltás. Az ügyfélcentrikusság, illetve az adósok segítése költségvetési szempontból is kifizetődő. Tavaly 50 milliárd forintot fizettek be az államkasszába a végrehajtást megelőző felszólítást követően, de önkéntesen az érintettek. Tavaly a támogató ellenőrzés 7800 tévesztő adózónak biztosította a szankciómentesség lehetőségét. A revizorok bizonyítottak az új szerepkörben is: mintegy félmillió magánszemély foglalkoztatotti jogviszonyának rendezésében segédkeztek. Továbbá jól vizsgázott a NAV idei újítása, az adótraffipax is. Tavaly majd 450 esetben alkalmazta a hivatal ezt az egyszerű gazdaságfehérítő módszert, amely előre jelzi, hogy hol kell számítani célirányos ellenőrzésekre - mondta Tállai András.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu