Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.24. - péntek, Gellért napja van.

Belföldi hírek

60 új munkahely jött létre Nógrád megyében a Hanon beruházása által

2021. szeptember 15. 13:56
60 új munkahely jött létre Nógrád megyében a Hanon beruházása által

Kapacitásbővítést hajtott végre a Nógrád megyei Rétságon a Hanon Systems, amelynek köszönhetően új munkahelyek jöttek létre a településen.

8,3 milliárd forintból bővítette a Nógrád megyei Rétságon található gyárát a dél-koreai Hanon Systems vállalat. A cégcsoport klímakompresszorokat készít Magyarországon, milliárdos beruházását pedig a magyar kormány is támogatta, méghozzá 1,7 milliárd forinttal. A fejlesztések eredményeképp 60 új munkavállalót tud felvenni a gyár.

 

Globálisan 51 gyárral rendelkezik a vállalat és mintegy 21 ezer munkavállalóval rendelkeznek több mint 20 országban. A Hanon Systems 2001-ben építette a rétsági üzemét, amelynek eddigi alapterülete 4500 négyzetméter volt és mintegy 120 főt foglalkoztatnak. A gyárban elsődlegesen a hagyományos és elektromos klímakompresszor alkatrészek gyártása történik, illetve a különböző hajtóműház elemek megmunkálása. Az idei beruházásban nem csak az üzemcsarnokot bővítették, hanem horizontális öntőgépeket is beszereztek, így még korszerűbb technológiával folytatódhat a gyártás.

 

A Hanon Systems 3 gyáregységgel rendelkezik Magyarországon

 

A vállalatnak nem a rétsági gyár az egyetlen magyarországi telephelye. Pécsett és Székesfehérváron is rendelkeznek gyárral, ahol szintén folyamatosak a fejlesztések, ez pedig azt jelzi, hogy az ázsiai vállalat elégedett a magyarországi befektetői helyzettel. A dél-koreai vállalat a Nógrád megyei szakképző intézményekkel is együtt fog működni, hogy a gyárba minél tőbb szakképzett munkaerőt tudjanak felvenni.

 

A vállalat tavalyi árbevétele Magyarországon több mint 58 milliárd forint volt, amelynek nagy része az exportból származott. A teljeskörű hő- és energiagazdálkodási technológiai megoldásokat kínáló Hanon Systems a következő években egyre nagyobb árbevételt érhet el, köszönhetően a fejlesztéseknek és az elektromos meghajtású járművek elterjedésének.

 

Forrás és képek: MTI/Komka Péter, Hanon Systems Hungary Kft.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu