Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

60 beruházás megvalósításáról tárgyalt eredményesen a HIPA

2015. June 19. 11:16
60 beruházás megvalósításáról tárgyalt eredményesen a HIPA

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tavaly Közép-Európa második legeredményesebb befektetési ügynöksége lett.

Hangsúlyozta:   60 magyarországi beruházás megvalósításáról zárt le eredményes tárgyalásokat 32 új és 28 már itt tevékenykedő céggel. Az ilyen beruházások értéke 1,66 milliárd eurót, mintegy 508 milliárd forintot tett, és ez hozzájárult ahhoz, hogy Közép-Európában Magyarországon a legmagasabb a GDP-arányos működőtőke beáramlást jelző mutató. Ezért úgy véli, hogy a magyar külpolitika átalakítása a beruházásösztönzés szempontjából jól vizsgázott. A HIPA  jelenleg 142 befektetés előtt álló projektet kezel, amennyiben a tárgyalások kedvezően zárulnak, a jelenlegi paraméterek alapján 3,23 milliárd euró befektetés révén 25 ezer 283 új munkahely jönne létre.

 

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) tavaly Közép-Európa második legeredményesebb befektetési ügynöksége lett

 
A külföldi beruházások tendenciáját tekintve a német és az Egyesült Államok-beli cégek beruházásai folytatódnak, az idén eddig 6 német és 6 amerikai vállalat kötött magyarországi beruházásról megállapodást a HIPA-val. Ezzel Magyarországon 6 ezer német vállalat összességében több mint 300 ezer embernek ad munkát, a német befektetések megközelítették a 20 milliárd eurót. A beruházások jelentős részét továbbra is az autóipar és a szolgáltatói szektor adja. A beruházások alakulásában fontos szempont lesz a jövőben a megfelelő helyszín, illetve megfelelően képzett munkaerő, ennek érdekében a kormány az önkormányzatokkal közösen dolgozik, a kabinet megduplázta a kutatás-fejlesztésre fordítható összeget, amelyből többi közt tanműhelyeket finanszíroznak, ipari felsőoktatási centrumokat hoznak létre - hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu