Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.07.03. - vasárnap, Kornél napja van.

Belföldi hírek

5G-hez kapcsolódó fejlesztést indít a Nokia Budapesten

2022. június 01. 15:37
5G-hez kapcsolódó fejlesztést indít a Nokia Budapesten

Jelentős beruházást indít Magyarországon a Nokia. A projekt az 5G-hez fog kapcsolódni.

Hatalmas projektet jelentett be a Nokia Budapesten. A nagyvállalat az 5G technológiához kapcsolódva indít gigaberuházást a magyar fővárosban, amelynek eredményeképp legalább 150 új munkahelyet hoznak létre Budapesten. A munkahelyek jelentős része magas képzettséget fog igényelni.

 

A Nokia globálisan 130 országban van jelen, így óriási eredmény Magyarország számára, hogy itt indítják el a legújabb kutatás-fejlesztési projektjüket. A finn telekommunikációs cég beruházása 2,5 milliárd forint összértékű, a kormány pedig mintegy 630 millió forinttal támogatja ezt.

 

A Nokia budapesti fejlesztése az 5G-hez kapcsolódik

 

Az ehhez hasonló kutatás-fejlesztési projektek nagy hasznot jelentenek a gazdaságnak, mivel a hosszú távú célokat erősítik, illetve a hosszú távú terveket alapozzák meg, mindezek mellett pedig segítenek abban, hogy a tehetséges magyar fiatal kutatók itthon maradjanak.

 

Jelenleg közel 2000 alkalmazott dolgozik a Nokia budapesti központjában, a milliárdos beruházásnak köszönhetően azonban a következő években folyamatos növekedésnek indul ez a szám.

 

Forrás: MTI, Nokia
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu