Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

587 milliárd forint jut a vállalkozások fejlesztésére

2021. május 28. 10:00
587 milliárd forint jut a vállalkozások fejlesztésére

587 milliárd forint pályázati forrás áll a vállalkozások rendelkezésére az új uniós pályázati ciklus kezdetével - közölte György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A kormány által meghirdetett uniós pályázatok fő célja, hogy a lehető legtöbb vállalat jusson fejlesztési forrásokhoz és támogatásokhoz. A pályázat kiemelten segítené a legkisebb településeken működő cégeket is, akik eddig nem tudtak élni a pályázat adta lehetőséggel.

 

Az államtitkár azt is kiemelte, hogy az elmúlt 3 évtizedben csak 15 évente jutott annyi cég támogatási forráshoz, mint amennyit a következő másfél évben el szeretnénk érni a Magyar falu vállalkozás-újraindítási, valamint a Technológiaváltó támogatási programok által. Mindezek mellett a kormány célja, hogy célzottan és tudatosan támogassa a kiemelkedő magyar cégeket a Magyar Multi Program és a Zöld Nemzeti Bajnokok Program keretében.

 

Az államtitkár azt is elmondta, hogy az 587 milliárd forintos újraindítási keret által megvalósuló pályázat felhívása várhatóan napokon belül, június elején megjelenik. Hozzátette továbbá, hogy a Magyar Multi Programra 100 milliárd forintos keret elérhető, a program pedig a kis- és közepes vállalkozások mellett a mikrovállalkozásoknak is szól. A Zöld Nemzeti Bajnokok Program pedig a Magyar Multi Program alprogramjaként lesz elérhető.

 

A pályázatok egyik fő célja, hogy a kistelepülések vállalkozásait támogassák

 

A Magyar falu vállalkozás-újraindítási programban már jelenleg is pályázható 25 milliárd forint, amelyhez további 50 milliárd forintos támogatás irányul az ősztől. A felnőttképzési programra 70 milliárd, míg kutatásra, fejlesztésre és innovációra 136,6 milliárd forintos pályázatokat fognak majd meghirdetni.

 

"Itt a lehetőség, hogy kanyarban előzzön az ország, hiszen a magyar kormány oltási programjának köszönhetően 3-6 hónap előnnyel rendelkezünk más európai országokhoz képest. Júniusban újraindítjuk a gazdaságot a vállalkozásokkal közösen, a gyorsindítást az teszi lehetővé, hogy megkérdeztük őket arról, mire van szükségük a fejlődéshez" - összegezte a bejelentéseit György László.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu