Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

500 új munkahelyet hoz létre a japán Alpine cég beruházása

2015. January 15. 15:48
500 új munkahelyet hoz létre a japán Alpine cég beruházása

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Matsui Yasuki, az Alpine ügyvezető igazgatója jelentették be 2015. január 15-én, hogy a japán cég fejleszti biatorbágyi gyárát.

A japán tulajdonú elektronikai vállalat 39 millió dollár értékű beruházása 500 új munkahelyet hoz létre Biatorbágy környékén 2018-ig. A vállalat nemcsak új gyártósort telepít, hanem új technológiát is hoz Magyarországra, valamint kész növelni magyar beszállítói hányadát, ami újabb lehetőséget jelent a hazai kis- és közepes vállalkozások számára - hangzott el a bejelentéskor a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

 

Az Alpine japán cég 39 millió dolláros beruházással fejleszt Biatorbágyon

 Szijjártó Péter hozzátette: a külgazdasági stratégián belül a keleti nyitás politikájának egyik eredménye, hogy Magyarország az ázsiai és távol-keleti befektetések célpontjává vált. A japán cégek összesen 4,5 milliárd dollár befektetést valósítottak meg és több mint 25 ezer munkavállalót foglalkoztatnak az országban. A japán befektetők főleg az autóiparban aktívak, a németek után ők a legnagyobb beruházók ebben az iparágban - derült ki.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly/Miniszterelnökség

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu