Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

50 új munkahely 533 millió forintos beruházásból Pécsett

2017. June 06. 14:15
50 új munkahely 533 millió forintos beruházásból Pécsett

A német Viessmann csoport a termelés után szolgáltatási tevékenységét is Magyarországra hozza, a pécsi beruházást a magyar kormány 106 millió forinttal támogatja - jelentette be Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a fűtési, hűtési és ipari hőszolgáltató rendszerek egyik nemzetközileg is vezető gyártója 50 új munkahelyet is létrehoz. A miniszter szerint a beruházással tovább erősödik a német-magyar gazdasági együttműködés és a szolgáltatóközpont ágazata, amely az autóipar után már a második legtöbb beruházást vonzó szektor.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Michael Weber, a Viessmann üzleti támogató központjának vezetője és Beck Andor, a Viessman Csoport hazai leányvállalat ügyvezetője

A német Viessmann csoport 533 millió forintos beruházással 50 új munkahelyet hoz létre Pécsett

 

A pécsi szolgáltatóközpontból  szerviz-támogatást és tanácsadást nyújtanak először német, majd nemzetközi ügyfeleknek. A Viessmann Technika 24 éve van jelen Magyarországon, 2007-ben helyezték Dombóvárra a termelés egy részét. A pécsi beruházás mellett szól az egyetem, illetve a város kiváló ipari parkkal és szolgáltatásokkal rendelkezik. A törökbálinti értékesítési központ és a dombóvári gyár mellett Pécs a harmadik Viessmann-telephely Magyarországon, a cég eddig 400 munkahelyet hozott létre.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu