Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

50 millió forintból újították fel a bivalytej-feldolgozó üzemet Gyomaendrődön

2017. April 30. 08:00
50 millió forintból újították fel a bivalytej-feldolgozó üzemet Gyomaendrődön

Az üzem évek óta nem termel, a felújításhoz 35 millió forinttal támogatta a Földművelésügyi Minisztérium, 4,5 milliót az önkormányzat adott hozzá, valamint a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és az olasz partnerek is hozzájárultak a beruházáshoz. Az ünnepélyes átadáson Nagy István, az FM parlamenti államtitkára is jelen volt.

Az üzemet olasz sajtkészítő mesterek vezetik majd, jelenleg három munkavállalóval indul meg a termelés, majd szeptembertől diákok számára duális képzésre is lehetőség lesz. Nagy István szerint az üzem jelentős hatással lehet a térség agráriumára, reményei szerint mind többen fognak majd állattartással és kézműves tejipari termékek előállításával foglalkozni a jövőben. A beruházás jól illeszkedik a nemzeti vidékstratégiába, hogy a vidék versenyképessé váljon.

 

50 millió forintból újították fel a bivalytej-feldolgozó üzemet Gyomaendrődön

A bivalytejfeldolgozó- és sajtüzem egy új gazdasági szegmens, a cél a bivalymozzarella-készítés megteremtése Magyarországon

 

Az államtitkár úgy véli, hogy emelni kell az agráriumban dolgozók képzettségi szintjét, mert az elmarad a más ágazatokban dolgozókétól. Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere reményét fejezte ki, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban tavaly alapított bivalytelep és a gyomaendrődi tejfeldolgozó növeli a térség megtartó erejét. A jövőben a kapacitás bővítésére is szükség lehet, mert a bivalytejből készült termékeknek széles piaca van bel- és külföldön egyaránt. 2011 óta dolgoznak azon, hogy Mezőtúron bivalytelepet, Gyomaendrődön pedig tejfeldolgozó- és sajtüzemet hozzanak létre, ezzel egy új gazdasági szegmenst, a bivalymozzarella-készítést megteremtsék Magyarországon.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu