Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.20. - csütörtök, Álmos napja van.

Belföldi hírek

50 milliárd forintból folytatódhat az oktatási intézmények fejlesztése

2020. január 23. 15:18
50 milliárd forintból folytatódhat az oktatási intézmények fejlesztése

A hazai köznevelési intézmények és iskolai sportlétesítmények fejlesztését szolgáló, 50 milliárd forint összértékű hitelszerződést írt alá a Magyar Állam az Európai Beruházási Bankkal – jelentette ki Varga Mihály, miután Lilyana Pavlova EIB-alelnökkel aláírta a megállapodást.

A pénzügyminiszter kiemelte: az együttműködés keretében 8 új iskola épül, 16 intézmény megújul, és több mint 60 sportlétesítmény jön létre a fiatalok számára. Varga Mihály emlékeztetett: az Európai Beruházási Bank fejlesztési és finanszírozási szempontból is fontos partnere Magyarországnak. Ezek a források lehetővé teszik a gazdaságfejlesztési célokat szolgáló beruházások hosszú lejáratú, alacsony kamatozású finanszírozását az államadósság szerkezetének kedvezőbbé válása mellett – ismertette a tárcavezető kiemelve, hogy a pénzintézet nem profitorientált szervezetként, nemzetközi tőkepiaci összehasonlításban is igen kedvező feltételekkel tud hitelt nyújtani.

 

50 milliárd forintból folytatódhat az oktatási intézmények fejlesztése

 

Varga Mihály kifejtette, hogy a kölcsön részeként tornatermek, tanuszodák és tantermek építésére és fejlesztésére is sor kerül, amely hozzájárul a tanulók mindennapos testneveléséhez. Mint mondta: az iskolák építése, a fiatalok oktatására fordított figyelem elengedhetetlen egy társadalom fejlődéséhez, ezért a kormány kiemelten kezeli ezeket a beruházásokat. A miniszter ismertette, hogy Magyarország 2016-ban kötött először oktatási intézmények fejlesztését szolgáló hitelszerződést az Európai Beruházási Bankkal 15 milliárd forint értékben. Mint mondta: Magyarország eredményesen valósította meg ezeket a fejlesztéseke - több mint 80 oktatási intézmény újult meg és mintegy 50 sportlétesítmény épült - ezért a pénzintézet úgy látta, hogy érdemes folytatni a programot. Lilyana Pavlova elmondta, hogy a bank továbbra is támogatja Magyarországot az oktatási rendszer fejlesztésében, és nagyra értékeli, hogy hazánk hozzájárul a sport és a tudomány terjedéséhez és feltételeinek javításához.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu