Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

48 százalékkal magasan vezet a Fidesz a 2014-es választáson a Nézőpont adatai szerint

2014. April 06. 19:25
48 százalékkal magasan vezet a Fidesz a 2014-es választáson a Nézőpont adatai szerint

A Nézőpont exit poll felmérése szerint a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a Fidesz-KDNP-re a résztvevők 48 százaléka szavazott, a kormányváltó összefogásra 27 százalék, a Jobbikra 18 százalék, az LMP-re pedig 6 százalék adta voksát.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése szerint a választás estéjén az exit poll közvélemény-kutatások eredményét már 19 órától nyilvánosságra lehet hozni. A Nézőpont Itézet reprezentatív kutatása 1200 fő telefonos megkérdezésével történt. Más közvélemény-kutató nem végzett exit poll felmérést.

A Fidesz-KDNP 40-45, az ötpárti ellenzéki szövetség 26-31, a Jobbik 19-23, az LMP 4-6 százalékos listás eredményt érhet el a vasárnapi parlamenti választáson az Ipsos prognózisa szerint.

 

választás 2014, Nézőpont , szavazási eredmény, Fidesz

 

Nyilvánosságra hozták a Nézőpont exit poll felmérése szerintz eredményeket a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson

 

 A szavazás még jelenleg is tart, választási irodák pedig csak azt követően tehetik közzé a választás előzetes tájékoztató adatait, hogy a szavazás valamennyi szavazóhelyiségben lezárult. Vasárnap este folyamatosan közlik az eredményeket a választási irodák, és Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője azt ígérte, hogy éjfél, hajnali egy óra körül kilencven-egynéhány százalékos lesz a feldolgozottság.Végeredmény vasárnap semmiképp nem lesz. Mivel a külföldi szavazatokat haza kell hozni, és az átjelentkezők szavazatait is vissza kell juttatni, minden választókerületben marad egy szavazókör, amelyben nem számolnak. 106 szavazókörben csak rá következő szombaton lesz urnabontás.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu