Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

450 milliárd forintnyi fejlesztési forrásról egyezik meg a kormány az önkormányzatokkal

2013. szeptember 08. 22:00
450 milliárd forintnyi fejlesztési forrásról egyezik meg a kormány az önkormányzatokkal
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Hódmezővásárhelyen jelentette be, hogy a kormány együttműködési megállapodást köt a megyei önkormányzatokkal, várhatóan még szeptemberben.
Mint ismeretes, a politikus kormánybiztosként egy hónapja vette át a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) vezetését. Elmondta: a  megyei önkormányzatokra kiemelt szerep hárul a helyi területfejlesztési programokban, s ehhez egyenként 20-40 milliárd forint közötti szabadon felhasználható forrás áll majd rendelkezésükre a következő költségvetési ciklusban.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár Hódmezővásárhelyen jelentette be az önkormányzati együttműködést


Lázár János a sajtótájékoztatón bejelentette:  Orbán Viktor miniszterelnök a 23 megyei jogú város önkormányzatával is külön megállapodást köt majd arról, milyen fejlesztések képzelhetőek el az adott településen a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egyébként hétfőn találkozik Johannes Hahnnal, az Európai Unió (EU) regionális politikáért felelős biztosával, hogy a Magyarországnak juttatandó európai uniós támogatásokról tárgyaljanak.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu