Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Belföldi hírek

4,5 millió fölött a foglalkoztatottak száma

2018. November 28. 12:50
4,5 millió fölött a foglalkoztatottak száma

Varga Mihály a legfrissebb foglalkoztatási adatokat értékelve elmondta: először haladta meg a négy és fél milliót a foglalkoztatottak száma Magyarországon, ami azt jelenti, hogy a még meglévő munkaerő-tartalékból egyre többen térnek át a munka világába.

A pénzügyminiszter közölte, ezzel párhuzamosan a munkanélküliség továbbra is nagyon alacsony hazánkban, jelenleg 3,7 százalékon áll, amivel Hollandiával holtversenyben az Európai Unió negyedik legalacsonyabb munkanélküliségű országa vagyunk. A foglalkoztatottak számának növekedése főként a versenyszféra bővülésének köszönhető, ahol egy év alatt 109 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. Mint mondta, a kedvező folyamatokat tovább segítheti a rugalmas foglalkoztatás elterjesztése, a képzések, átképzések erősítése és a munkaerő-közvetítés hatékonyabbá tétele a járási munkaügyi osztályokon.

 

4,5 millió fölött a foglalkoztatottak száma

Az új típusú intézkedések hatására folyamatosan nő a versenyszféra létszáma Magyarországon

 

Varga Mihály emlékeztetett a kormány által Kelet-Magyarországon indított programra, amely a munkaügyi hivatalok átalakításával a még meglévő munkaerő-tartalékot hivatott célzottan a versenyszférába irányítani. Egy év alatt 54 ezerrel csökkent a közfoglalkoztatottak száma, ami azt jelenti, hogy az új típusú intézkedések hatására folyamatosan nő a versenyszféra létszáma Magyarországon - tette hozzá.  Varga Mihály elmondta, a 2018. november 1-jétől duplájára emelt elhelyezkedési juttatásnak köszönhetően az utóbbi hetekben háromszor-négyszer többen léptek ki a közfoglalkoztatásból és helyezkedtek el a versenyszférában. 

 

PM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu