Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.04. - szombat, Ulrik napja van.

Belföldi hírek

4,3 százalékos GDP-növekedés várható

2018. augusztus 16. 14:22
4,3 százalékos GDP-növekedés várható

Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár közölte: a Pénzügyminisztérium számításai szerint az idei évre 4,3 százalékos GDP-növekedés várható az előző évhez képest.

Az elmúlt évek kormány intézkedései nagyban segítették a magyar gazdaság önállósodását, amely így nem külső eladósodás révén, hanem belülről képes növekedni - tette hozzá. Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar gazdaság a várakozások felett teljesít, a második negyedévben 4,6 százalékkal nőtt a GDP az előző év azonos időszakához képest, ilyen bővülésre pedig négy éve nem volt példa.

 

4,3 százalékos GDP-növekedés várható

A készpénzmentes fizetéssel több száz millió forintot spórolhatna az ország

 

Az államtitkár kitért arra is, hogy az ország több száz millió forintot spórolhatna a készpénzmentes fizetéssel. Magyarországon a forgalomba levő készpénz mennyisége kiemelkedően magas, 2018-ban meghaladta a GDP 14 százalékát, míg az Európai Unióban ez 8 százalék körüli. A Pénzügyminisztérium pénzügyi tudatossági stratégiájának alapvető célja a készpénzmennyiség csökkentése, mivel nemzetgazdasági szinten évente 400-500 milliárd forintra tehető a készpénzfenntartás költsége - jelentette ki Hornung Ágnes.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu