Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Belföldi hírek

420 közfoglalkoztatott foglalkoztatásáról kötöttek együttműködési megállapodást

2013. October 18. 10:46
420 közfoglalkoztatott foglalkoztatásáról kötöttek együttműködési megállapodást

A nagyszabású Ős-Dráva program kapcsán a Baranya Megyei Önkormányzat mintegy harminc ormánsági településsel kötött szerződést a közfoglalkoztatottakat illetően.


Bejelentették: Több mint 400 közfoglalkoztatott dolgozik az Ős-Dráva programban


Tiffán Zsolt, a megyei közgyűlés elnöke és az érintett polgármesterek az együttműködési megállapodás aláírásával kifejezték szándékukat, hogy a 420 közmunkásnak a Start-program keretében február végéig történő alkalmazásával segítik az Ormánság 25 milliárd forintos, 45 ezer hektárt érintő felzárkóztatási programjának megvalósítását.

Tiffán Zsolt

Tiffán Zsolt, a megyei közgyűlés elnöke és az érintett polgármesterek az együttműködési megállapodást írtak alá


Amint elhangzott: a munkások a fejlesztésre kijelölt területek előkészítése mellett az idén már gyógynövények termesztésével is foglalkoznak, és várhatóan egyre több olyan munkát kapnak, amelyek elvégzése nemcsak fontos, hanem bevételt is hoz a térségnek. A programhoz kerékpárutak építése és templomrekonstrukció is kapcsolódik, a kormány pedig áprilisban, az ormánsági Kémesen tartott kihelyezett ülésén határozott arról, hogy támogatja a Dráván egy kompkikötő és egy új híd megépítését, továbbá az M6-M60-as autópálya meghosszabbítását a horvát határig. Mindez jelentősen hozzájárulhat a térség felemelkedéséhez.


MTI/MCOnet

Forrás: Kalmár Lajos

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu