Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

3D nyomtató gyár épül Pécsen

2021. december 13. 16:05
3D nyomtató gyár épül Pécsen

Új gyárat épít az RS Factory Kft. a baranyai megyeszékhelyen.

Új üzem építését jelentette be a pécsi székhelyű RS Factory Kft. A cég a 3D nyomtatási technológiai fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, az új gyár építését pedig az önkormányzat is támogathatja. A beruházás sikerességéhez a pécsi önkormányzat a következő 2 évben 200 ezer euróval járulhat hozzá.

 

Az önkormányzati támogatás eredményeképp a vállalat biztosítani tudja, hogy munkavállalóit megtartja, illetve a pécsi felsőoktatási intézménnyel folyamatosan fejlesztik a közös oktatási-kutatási együttműködést.

 

A 3D nyomtató gyár éveken belül felépülhet 

 

A cég az új csarnokban elsődlegesen olyan 3D nyomtatókat készít majd, amelyeket a fogorvoslás hasznosíthat, ennek köszönhetően pedig a következő években számos magasan képzett fogorvosnak és műszaki szakembernek tudnak újabb megbízási munkákat biztosítani.

 

A cég hosszú távú tervei közé tartozik, hogy a felépült üzemcsarnokot tovább bővítsék saját finanszírozásból, valamint a szoftverfejlesztés iparágában is meg szeretnénk jelenni. Az RS Factory Kft. egyébként a német tulajdonú Rapid Shape GmbH pécsi vállalat, amely jelenleg 180 alkalmazottal rendelkezik.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu