Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.20. - péntek, Friderika napja van.

Belföldi hírek

390 milliárd jut a megyei jogú városoknak településfejlesztésére

2015. január 27. 10:35
390 milliárd jut a megyei jogú városoknak településfejlesztésére

Rákossy Balázs uniós források felhasználásáért felelős államtitkár jelentette be, hogy a 2014-2020 közötti Európai Uniós ciklusban  a fejletlenebb régiók megyei jogú városai mintegy 390 milliárd forint forrást használhatnak fel fejlesztésre.

Rákossy Balázs uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Európai Uniós ciklus, beruházás

A megyei jogú városok hét éves irányadó forráskeretéről a 2014 decemberében született kormányhatározat rendelkezik.  Fenntartható városfejlesztési célokra az Európai Fejlesztési Alap (ERFA ) forrásainak 6,7 százaléka mellett, kiegészítő pénzeszközként az  Európai Szociális Alap (ESZA) forrásait is biztosítják számukra.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a következő 7 éves Európai Uniós ciklus területfejlesztési feladatairól egyeztet Orbán Viktor miniszterelnök is a 23 megyei jogú városban az elkövetkező hetekben. Az országjárás eredményeképpen várhatóan megállapodások születnek arról, melyek lesznek a következő időszak legfontosabb helyi beruházásai.


A Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá tartozó gazdaságfejlesztési és területfejlesztési operatív programok az új uniós időszakban kiemelten a gazdaság lendületben tartását és a foglalkoztatás bővítését célozzák - fűzte hozzá Rákossy Balázs.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu