Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

370 milliárd forint támogatás a megyei jogú városoknak

2014. június 23. 08:44
370 milliárd forint támogatás a megyei jogú városoknak

A következő időszakban kiemelkedő figyelmet kíván fordítani a kormány a megyei jogú városok fejlődésére és gazdasági növekedésére.

Kaposváron tartott két napos közgyűlést a Megyei Jogú Városok Szövetsége, melyen Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter is felszólalt. A miniszter fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a kormány kiemelten számít a megyei jogú városokra, hiszen a vidék felzárkóztatása érdekében ezen települések fejlesztésére és nagyobb szerepvállalására van szükség. Az a cél, hogy minden megyei jogú város egyfajta növekedési centrummá fejlődjön.

 


A kormány kiemelten foglalkozik a megyei jogú városokkal

 

A kormány minden segítséget megad a 23 megyei jogú városnak ahhoz, hogy a megyék élén fejlődési központtá váljanak. Gazdaságfejlesztésre 370 milliárd forintot szán a kormány, melyhez elsősorban hazai és európai uniós forrásokat használnak fel. A kormány tervei között szerepel, hogy a megyei jogú városokkal együttműködési szerződést kötnek majd, amely azért is jelentős, mert ezeken a településeken él a lakosság egynegyede és meghatározó részét képezik a gazdaságnak. A fejlesztési, növekedési zónák kialakítása a megyei jogú városokban minden tekintetben komoly előrelépést eredményez majd a megyék számára. A munkahelyek számának növekedését ezáltal a foglalkoztatás bővítését várják a kezdeményezéstől. Ez pedig egyenes arányban magával hozza a gazdasági fellendülést is.

 

Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter
370 milliárd forinttal támogatja a kormány a megyei jogú városokat

 

A megyei jogú városok támogatásával nem csupán a GDP növekedését és a foglalkoztatás bővítését szeretnék támogatni, hiszen a törekvések megvalósítását követően várhatóan a kis és középvállalkozási szektor is fellendül majd, erősödik az export és az ipari terület is komoly növekedésnek indulhat. Kiemelt cél, hogy 2020-ra Magyarországon mindenki dolgozhasson aki tud és akar, így biztosítva családja biztos megélhetését és a magyar gazdaság erősödését.

 

 

-BT-

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu