Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.04.10. - péntek, Zsolt napja van.

Belföldi hírek

350 új munkahelyet hoz létre a Le Bélier

2016. december 09. 10:00
350 új munkahelyet hoz létre a Le Bélier

A Le Bélier francia autó- és repülőgépipari beszállító vállalat ajkai, szolnoki és mohácsi gyáraiban tíz milliárd forintos beruházást hajt végre, melynek köszönhetően 350 új munkahelyet jön létre.

A beruházás 2018 decemberével zárul le, a magyar állam 2,2 milliárd forint támogatást nyújt hozzá. A 350 új munkavállaló csaknem 40 százaléka mérnök vagy felső képesítésű szakember lesz. A beruházással automata, innovatív öntősorokat szereznek be, valamint infrastruktúrát is fejlesztenek, csarnokokat építenek. A Le Bélier nagy hangsúlyt fektet az automatizálásra és az innovatív gépjárművek alkatrészeinek fejlesztésére, jelen van az elektromos autók piacán is.

 

350 új munkahelyet hoz létre a Le Bélier

Szekó József, Mohács polgármestere, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Skobrák Tibor, a Le Bélier csoport közép-európai gazdasági igazgatója a beruházás bejelentésekor

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a beruházással erősödik Magyarország pozíciója a BMW "láthatatlan" gyáraként, mivel a német autógyár annyit szerez be Magyarországról, hogy az itt elköltött összeg lassan felér egy gyár üzemeltetésével. Hangsúlyozta, hogy az autóipar több mint 30 százalékos részesedésével továbbra is a magyar gazdaság zászlóshajója, idén az első 9 hónapban 6000 milliárd forint termelési értéket állított elő a magyar autóipar.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu