Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.12.01. - kedd, Elza napja van.

Belföldi hírek

3,5 milliárd forintos forrásra pályázhatnak az önkormányzatok

2015. május 15. 10:51
3,5 milliárd forintos forrásra pályázhatnak az önkormányzatok

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor jelentette be, hogy települési feladatellátásra új források nyílnak az önkormányzatok számára.

Ismertette: 2 milliárd forint áll rendelkezésre a kötelező önkormányzati feladatellátást szolgáló létesítmények felújítására, karbantartására.  Egymilliárd forintot szán a Belügyminisztérium a helyi utak, járdák, hidak felújítására, egy-egy önkormányzat 15 millió forintot kaphat a keretösszegből.Az iskolai, óvodai tornatermek, a tömegsportot szolgáló létesítmények felújítására 500 millió forintos a keretösszeg. Pogácsás Tibor felidézte: a múlt évben is voltak hasonló pályázatok az önkormányzatok számára, azonban szerényebb keretösszeg állt rendelkezésre.

 

 

Új források nyílnak az önkormányzatok számára

 

 

 Az államtitkár hangsúlyozta: elsősorban azokat az önkormányzatokat kívánják segíteni, amelyeknek kisebb mértékű a helyi adóbevételük. Az M1-ben arról nyilatkozott Pogácsás Tibor, az önkormányzatok képviselői örömmel vették, hogy a büdzsé biztosítja a működtetéshez szükséges pénzt, a fejlesztéseket pedig uniós, illetve hazai pályázati források szolgálják. Elmondta: a költségvetés beterjesztése előtt a Belügyminisztérium egyeztetett a helyhatóságokkal az önkormányzatoknak jutó jövő évi forrásokról.

 

 

MTI/Belügyminisztérium/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu