Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

33 százalékkal nőttek a mezőgazdasági beruházások

2018. January 25. 15:45
33 százalékkal nőttek a mezőgazdasági beruházások

A 36. Agromashexpo és a 8. Agrárgépshow kiállítás megnyitóján Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy a mezőgazdasági beruházások hét év alatt változatlan áron mintegy 33 százalékkal növekedtek, és hogy nagy korszakváltás előtt áll az ágazat.

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a digitalizálás rendkívüli módon terjed ebben az ágazatban is. Ezért van nagy jelentősége, hogy a magyar mezőgazdaság beruházásra és gépvásárlásra a múlt évben mintegy 340 milliárd forintot fordított, ami mintegy 20 százalékkal magasabb érték az előző évinél. Az agrártárca irányítója rámutatott, hogy a versenyképesség növeléséhez a magyar agráriumnak égető szüksége van a fejlett hazai mezőgépiparra, hiszen a két ágazat egymást erősíti. 

 

33 százalékkal nőttek a mezőgazdasági beruházások

A mezőgazdaság és a mezőgazdasági gépgyártás egymást erősítik

 

Megemlítette, hogy a múlt évben jelentősen emelkedtek a traktoreladások, összhangban a beruházások és a gépeladások növekedésével. A digitalizálás hatásainak teljességét ma még szinte lehetetlen felmérni, de azzal lehet és kell számolni, hogy a termelési technológiákat és folyamatokat, a vezetői döntéshozatalt és a termékpályák működését jelentősen átalakítja.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu