Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

300 milliárd forintot különített el a Földművelésügyi Minisztérium az élelmiszeripar fejlesztésére

2015. February 06. 10:23
300 milliárd forintot különített el a Földművelésügyi Minisztérium az élelmiszeripar fejlesztésére

 

A Földművelésügyi Minisztérium, a Magosz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a jövőben is együtt dolgozik azért, hogy Magyarország mezőgazdasága  további sikereket érjen el - hangzott el Szolnokon egy gazdafórumon.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a rendezvényen elmondta: az agrárium és a hozzá kötődő ágazatok a magyar gazdaság teljesítményének 20-25 százalékát adják, ezt az arányt és a vidék megbecsülését tovább kell növelni a következő években. Az ágazat ma 200 ezernél több embert foglalkoztat, és mintegy félmillió embernek nyújt közvetlenül megélhetést - tette hozzá.

 


A tavalyelőtti 8,1 milliárd eurós agrárexport is azt jelzi, hogy a mezőgazdaság meghatározó szerepet tölt be az ország külkereskedelmében. A keleti nyitás stratégiája új piacokat nyitott meg a magyar termékek előtt, az orosz embargó ugyanakkor visszaveti a kivitel bővülését. Ez a hátrány a remények szerint új szerb és horvát piacok belépésével lesz enyhíthető – fűzte hozzá Fazekas Sándor.Kiemelte: a kabinet mintegy 300 milliárd forintot különített el az élelmiszeripar fejlesztésére.

 

 

MTI/FM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu