Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

30 milliárd forintos fejlesztés indul a Fóti Filmstúdióban

2021. augusztus 20. 12:00
30 milliárd forintos fejlesztés indul a Fóti Filmstúdióban

Nagyszabású beruházás indul Fóton, ahol a Filmstúdió fejlesztése történik meg. A projekt eredményeképp ötszörösére nő a stúdió kapacitása.

Hamarosan elindulhat a Fóti Filmstúdió nagyszabású átalakítása és fejlesztése. A MAFILM fóti stúdiója még az 1970-es évek végén jött létre, amikor a Róna utcai telephely már nem bírta el a filmgyártási kapacitást. Jelenleg a telephelyen több mint 5000 négyzetméter középkori külső díszlet terület található és 9 hektár beépített terület.

 

Az összesen 23000 négyzetméterből álló területen 2 műterem is a rendezők szolgálatára áll. A telephelyen a hasznosítható szabad zöld terület a 65000 négyzetmétert is meghaladja.

 

Az említett műtermek mellett itt található Magyarország díszletépítési kapacitásának több mint az 50%-a, illetve hazánk legnagyobb jelmez- és kelléktára. A fejlesztéseknek köszönhetően a stúdió még jelentősebb központ lesz a hazai filmgyártás számára.

 

Ötszörösére növeli a filmstúdió kapacitását a 30 milliárdos forintos beruházás

 

A közlemény szerint ez lesz az eddigi legnagyobb stúdió fejlesztés, amely magyar állami forrásból valósul meg. A projektnek köszönhetően a stúdió filmgyártó kapacitása közel ötszörösére fog növekedni.

 

A komplexumban négy vadonatúj filmstúdiót építenek fel. Jelenleg 2700 négyzetméter áll rendelkezésre a produkciók kivitelezésére, a fejlesztés után azonban ez közel 13000 négyzetméterre nőhet. Továbbá, a műtermeket úgy alakítják majd ki a helyszínen, hogy összenyithatóak legyenek, így a komolyabb igénnyel rendelkező filmek megvalósítását is biztosítani tudja a stúdió.

 

A kivitelezési munkálatok 2024-ig valósulhatnak meg.

 

Forrás: MTI, MAFILM, Nemzeti Filmintézet
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu