Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.31. - szombat, Farkas napja van.

Belföldi hírek

30 éves az Ipartestületek Országos Szövetsége

2020. szeptember 24. 16:24
30 éves az Ipartestületek Országos Szövetsége

37. alkalommal tartotta meg programalkotó és tisztújító közgyűlését az Ipartestületek Országos Szövetsége.

Az IPOSZ Tisztújító Közgyűlésén Németh László elnök köszöntőjében kiemelte, hogy a szövetség rendkívül fontosnak tartja megyei és országos szinten is a gazdasági kamarákkal való kapcsolat tovább fejlesztését, továbbá ebben a kapcsolatban tartalékok és lehetőségek vannak, melyeket ki akarnak aknázni. Az Iposz idén ünnepli megalapításának 30. évfordulóját, mellyel kapcsolatban Németh László úgy fogalmazott, "az Ipartestületek Országos Szövetsége egy olyan közösség, amely történelmi örökséget visz magával". Szavai szerint iparosnak lenni "a magyar tradíciókat tovább vivő és azt tovább fejlesztő, a lakosság érdekében tett szolgáltatás és termelői tevékenység, amely generációkon át ívelve a magyar lakosság meghatározó többségének biztosított munkát és segítette az emberek gazdasági, de igen sokszor a kulturális és társadalmi környezetének az alakulását".

 

 

Felidézte, hogy az Iposz mai formája 1990-ben jött létre, ám senki nem sejthette, hogy milyen harminc év áll előtte. "Mára az iparos közösség soha nem látott kihívásokkal néz szembe. Egy eddig elképzelhetetlen gyorsaságú informatikai és technológiai forradalom, egy korábban nem ismert nagyságú globalizáció átalakítja az egész világot, és ebben az új világban kell megtalálnia az iparos közösségnek az új utakat, úgy hogy identitását, szakmai önállóságát, szakmájának szeretét megőrizze" -emelte ki. Németh László hangsúlyozta, hogy a visszafordíthatatlan változásokkal lépést kell tartani, hiszen a magyar gazdaság közel 98 százaléka egyéni, családi, valamint mikro- és kisvállalkozás, tehát a foglalkoztatás legfőbb bázisa.

 

 

A járványügyi helyzettel kapcsolatban elmondta, hogy új együttműködési és kommunikációs formák kialakításának gyakorlatának elsajátítása került előtérbe, amelyek nélkül nehéz a versenyképesség megőrzése, a piacon való maradás fenntartása. Kiemelte, hogy számítanak a kormányzati és kamarai támogatásra, ugyanakkor szükséges az Iposzon belüli összetartás és együttműködési szándék is. Interjú keretében elmondta, hogy az elmúlt időszakban az Iposz fontos munkát végzett: számos nemzetközi kapcsolatot alakított ki, melyekkel több pályázatot is megnyert, valamint újra tagja lett az Európai Kisvállalkozói Szövetségnek. A jövő feladataként jelölte meg a kamarai együttműködés új szintre emelését az utánpótlás tekintetében. "Dolgoznunk kell az iparosaink és szakmunkásaink képzésén, a kamarával való együttműködést ki kell terjesztenünk a mesterképzésekre is."

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu