Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

3 milliárd a pályakezdő fiatalok munkába állásának segítésére

2012. September 03. 07:59
3 milliárd a pályakezdő fiatalok munkába állásának segítésére
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)  tájékoztatása szerint az Első munkahely garancia programra 3 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) központi keretéből.

pénz


Eddig csaknem 900 munkáltató kért bérköltség támogatást az Első munkahely garancia című program keretében, még november 30-ig jelentkezhetnek, míg a foglalkoztatás támogatására 2012. szeptember 1-től december 31-ig van lehetőség - írta az NGM.Az NGM közlése szerint a programban az eredetileg tervezett 3.000-3.500 munkavállaló támogatásával szemben várhatóan több mint 4.000 ember alkalmazására lesz igény.

A támogatási kérelmek elbírálása folyamatosan zajlik és azokat a pályázatokat, amelyek a kiírás feltételeinek megfelelnek, támogatni fogja az NGM, különösen ha az a versenyszférában valósít meg foglalkoztatást.

Azon álláskeresők esetében, akik a munkavégzést lakó- vagy tartózkodási helyüktől eltérő településén is vállalják, a programban a bérköltség támogatás mellett lehetőség van a munkába járáshoz szükséges utazási költségek megtérítésére is. Ennek ideje megegyezik a bérköltség támogatás idejével, mértéke pedig a menetrend szerint közlekedő busz vagy vonat lakó- vagy tartózkodási hely és a munkahely közötti viszonylatra szóló havi bérletének munkáltatót terhelő 86 százalékos hányada. Emellett megtéríthető az utazási költség munkavállalót terhelő maradék, 14 százalékos része is.


MTI/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu