Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Belföldi hírek

3-6 millió forintot kapnak a fiatalok vállalkozóvá válásukhoz

2014. December 08. 10:50
3-6 millió forintot kapnak a fiatalok vállalkozóvá válásukhoz

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) programjának záró rendezvényén beszélt a fiatalok vállalkozóvá válását segítő programról.

támogatás, vállalkozás, pénz, Czomba Sándor

Ennek keretében mintegy kétszázan kapnak 3-6 millió forint közötti összegű vissza nem térítendő támogatást a közép-magyarországi régióban. A 800 millió forint keretű programba 3300-an próbáltak bekerülni. Czomba Sándor államtitkár hangsúlyozta, hogy a kis- és középvállalkozásokban dolgoznak a legtöbben Magyarországon, ezért a foglalkoztatásban erre a területre koncentrálva lehet érdemi eredményt elérni, és ezen belül meghatározó a fiatal vállalkozók támogatása.

A fiatalok munkanélküliségével kapcsolatos problémákat az Európai Unió is érzékeli, ezért ifjúsági garanciaprogramot indított - hívta fel a figyelmet Czomba Sándor. A program október elején Magyarországon is elindult. A regisztrált munkanélküli fiatalokat megkeresik a munkaügyi kirendeltségek, elsőként 2016 közepéig azokat, akik már hat hónapnál régebben vannak regisztrálva - közölte az államtitkár. Az ifjúsági garancia program keretén belül a konvergencia régiókban 4 milliárd forint, a közép-magyarországi régióban 1 milliárd forint nagyságrendben tervezik a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu