Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.26. - Friday, Ervin napja van.

Belföldi hírek

2600 milliárd forint a kisvállalkozások újraindítására

2021. June 13. 12:00
2600 milliárd forint a kisvállalkozások újraindítására

A kisvállalkozások járványt követő újraindítására 2600 milliárd forintos forrás összeg áll rendelkezésre.

A koronavírus járványt követő újraindításra összesen 587 milliárd forintnyi fejlesztési forrás áll rendelkezésre, amelyet a további 2000 milliárd forintos államilag támogatott kedvezményes hitel és tőke konstrukció segít - közölte György László, az Innovációs és Technológiai (ITM) minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

 

Az államtitkár a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szóló konferencián beszélt az elérhető összegekről. Elmondta, hogy elsőkörben egy 100 milliárd forint értékű pályázatot fognak meghirdetni, amellyel el is indul a vállalkozás-fejlesztési program. Az új vállalkozás-fejlesztési programoknak köszönhetően a következő 1,5 évben, egészen 2022 végéig közel annyi cégnek képesek segítséget nyújtani, mint amennyi vállalatot az eddigi fejlesztéspolitika az elmúlt 30 évben támogatott.

 

Az újabb forrásoknak köszönhetően sikeresebben visszatérhetnek a kkv-k

 

"A beruházás-ösztönző pályázatok átfutási ideje 45-60 napra rövidült a korábbi 3-5 hónapról, és az odaítélt támogatások 100 százalékához előlegben hozzájuthatnak a társaságok. A minisztérium szolgáltatásokkal is segíti a vállalkozásokat abban, hogy a forrásokat a leghatékonyabban költhessék el, azokból minél többet a jövő technológiáira fordítsanak. Csak így lehet megőrizni a munkahelyeket és újakat teremteni azok mellé, illetve növelni a béreket. Aki most nem fektet be a digitalizációba, az lemarad." - hangsúlyozta az államtitkár.

 

György László azt is elmondta, hogy az egész világgazdaság megváltozott a járvány hatására, ezért egy újfajta gazdaságba fogunk az újraindítást követően visszatérni. Az államtitkár azt is kiemelte, hogy az önellátásra kell törekedni, valamint hogy rendkívül gyorsan fejlődik a technológia iparága is, amelyre a megfelelő képzésekkel lehet reagálni.

 

Az Innovációs és Technológiai (ITM) minisztérium közel fél millió hazai kkv-nak képes segítséggel szolgálni a legújabb forrásoknak köszönhetően.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu