Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

26 kistérségben indulhatnak el a Startmunka program mintaprogramjai

2011. October 26. 05:13
26 kistérségben indulhatnak el a Startmunka program mintaprogramjai
A munkára ösztönzés a Kormány célja a Startmunka programmal – jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő és Papp Károly közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár október 25-én.
Giró-Szász András elmondta, a Kormány elsődleges célja a munkahelyteremtés, de a munkaprogram egyúttal egy szocializációs folyamatot is segít beindítani, amely olyan társadalmi csoportokban tud érvényesülni, ahol generációk óta sajátosan értelmeződött a munkához való viszony.

A Startmunka program mintaprogramjai huszonhat kistérségben közel tizenötezer ember számára biztosítanak - elsősorban a mezőgazdaság és az építőipar területén - közfoglalkoztatási lehetőséget.

Giró-Szász András kormányszóvivő és Papp Károly közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár

Giró-Szász András kormányszóvivő és Papp Károly közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár a keddi sajtótájékoztatón


Papp Károly, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára elmondta: idén nyolc és fél milliárd forint áll rendelkezésre a mintaprogramok beindításához.

A helyettes államtitkár bejelentette azt is, hogy a 2012-es programok előkészítése is megkezdődött, amelyre várhatóan mintegy 132 milliárd forint fog rendelkezésre állni, és mind a kilencvennégy halmozottan hátrányos helyzetű kistérségbe eljut majd.

Forrás: kormany.hu-kt-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu