Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

251 jelentést hozott nyilvánosságra az ÁSZ

2018. január 03. 12:34
251 jelentést hozott nyilvánosságra az ÁSZ

Szinte minden munkanapra jutott egy ÁSZ-jelentés: 251 jelentést hoztak nyilvánosságra, amelyekben összesen 1337 intézkedést igénylő javaslatot fogalmaztak meg az ellenőrzötteknek, illetve 61 utóellenőrzést is tartottak.

Az Állami Számvevőszék közleménye szerint amellett, hogy véleményükkel támogatták a 2018. évi központi költségvetés megalkotását, valamint elvégezték a 2016. évi zárszámadás ellenőrzését és az állami vagyongazdálkodás ellenőrzését, ellenőrizték az államháztartás információs rendszere, valamint a hivatalos statisztikai szolgálat működését, az adatvédelem hazai keretrendszerének és adatnyilvántartásainak kialakítását, működését, illetve az uniós kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások felhasználásának megfelelőségét.

 

251 jelentést hozott nyilvánosságra az ÁSZ

Szinte minden munkanapra jutott egy ÁSZ-jelentés 2017-ben

 

Az ÁSZ 2017-ben befejezte a parlagfű elleni védekezés és a kéményseprő-ipari szolgáltatás rendszerének ellenőrzését, továbbá elvégezte a gyermekvédelmi rendszer eredményességének ellenőrzését is. Továbbá nagyszámban ellenőrzött állami tulajdonú gazdasági társaságokat; 51 állami vállalat ellenőrzése fejeződött be 2017-ben. Az ÁSZ idén is folytatta a költségvetési támogatásban részesült pártok és pártalapítványok gazdálkodásának ellenőrzését, utóellenőrzését. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu