Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.25. - Thursday, Márk napja van.

Belföldi hírek

2500 munkahelyet teremt a 800 milliós kecskeméti Mercedes-gyár

2012. March 30. 05:00
2500 munkahelyet teremt a 800 milliós kecskeméti Mercedes-gyár
A Mercedes-Benz 800 millió eurós beruházással elkészült gyárát március 29-én, csütörtökön délután avatták fel Kecskeméten. Az eseményen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.


Kecskemét mellett Miskolc és Zalaegerszeg pályázott a beruházásra, ám a német vállalatcsoport olyan telephelyet keresett, amely Budapest 100 kilométeres körzetén belül van. A Kecskemét melletti gyártelep a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme.


Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a megnyitón

A Magyarország történetének egyik legnagyobb zöldmezős beruházásával elkészült gyárában a tervek szerint kezdetben évente mintegy 100 ezer darab Mercedes A és B kategóriájú kocsit fognak gyártani. A 2.500 főt - melyből 2200 magyar munkaerő - foglalkoztató üzem a közvetlen foglalkoztatottakon kívül a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet teremt.

Orbán viktor

Orbán Viktor, Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója egy gombnyomással szimbolikusan is elindította a termelést


Magyarország 29,7 milliárd forint összegű, pénzbeli és társasági adókedvezmény formájában támogatást nyújtott a gyár létesítéséhez. Orbán Viktor a kecskeméti ünnepségen mondott beszédében hangsúlyozta: a Mercedes-gyár magyar dolgozói "hozzájárulnak a magyar járműipar szárnyalásához" és a német-magyar gazdasági együttműködés erősítéséhez. Az ünnepségen részt vett mások mellett Kövér László házelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is.



MTI/MCOnet


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu