Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

250 új munkahelyet hoz létre a Bosch Hatvanban

2017. January 26. 14:40
250 új munkahelyet hoz létre a Bosch Hatvanban

Közép-kelet-európai regionális logisztikai központot telepít 2018-tól Hatvanba a Bosch, amellyel 250 új munkahelyet hoznak létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy az ipari parkot 17 milliárd forintból a legmagasabb technológiai színvonalon hozzák létre Hatvan mellett. A megállapodás része az is, hogy a cég a következő 6 évben 60 millió euróval növeli beszerzéseinek értékét a magyar beszállítóktól, ezzel a kormány a kis- és középvállalatokat támogatja. Az új logisztikai központtal a Bosch Magyarország legtöbb embert foglalkoztató külföli termelő vállalata lesz, összesen 14,7 ezer embernek ad munkát.

 

Regionális logisztikai központot telepít Hatvanba a Bosch

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője és Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke megállapodást ír alá az új regionális logisztikai központ telepítéséről

 

A fejlesztés az új, digitális ipari korszakra való átálláshoz nélkülözhetetlen. Az új patrióta amerikai gazdaságpolitika, a Brexit, és a kínai gazdasági expanzió mind az új világgazdasági helyzetet vetítik előre, ami új stratégiát követel - fejtette ki a miniszter. Szólt arról is, hogy a céggel a kormány a stratégiai partnerség jegyében halad előre, továbbra is nyitottak a konzultációra minden Magyarországon működő nagyvállalattal annak érdekében, hogy a beruházási-szabályozási környezet a régióban a legkedvezőbben alakuljon.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu