Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

24 milliárd a gyermekszegénység visszaszorítására

2017. July 26. 12:45
24 milliárd a gyermekszegénység visszaszorítására

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázata a gyermekszegénység visszaszorítására, megelőzésére és a szegény családban élő gyermekek, a tartós rászorultságban élők számának csökkentésére fókuszál.

Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kifejtette, hogy  a mintegy 24 milliárd forintos komplex programnak három eleme van: 15 milliárd forintra pályázhattak a térségi gyermekjóléti központok, amelyek pontosan tudják, hány hátrányos helyzetű gyerek él a térségben és mire van szükségük. Ezt kiegészíti egy 5,5 milliárdos infrastruktúra-fejlesztési pályázat, a pénzből egyebek mellett játszóterek, közösségi házak létesíthetők, míg 3,6 milliárd forint jut az úgynevezett kísérő programra, szakmai, módszertani háttértámogatást biztosítva.

 

24 milliárd a gyermekszegénység visszaszorítására

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázata a gyermekszegénység visszaszorítását és megelőzését célozza

 

A nyertes pályázók 400-500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. Korábban, 2007 és 2013 között már volt egy hasonló program, akkor 23 hátrányos helyzetű járásban sikerült együttműködést kialakítani, ami által 42 ezer gyermekhez jutottak el. A mostani program a helyi igényekre és szükségletekre reagál a korábbi időszakban indított integrált térségi gyermekprogramok tapasztalatait figyelembe véve. A cél a nélkülözés csökkentése, az iskolai hiányzások és a lemorzsolódás csökkentése, valamint a továbbtanulási mutatók javítása, az egészséges életmód elterjesztése és helyi közösségek kialakítása.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu