Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

212 milliárd forint munkahelyteremtő plusztámogatás az állattenyésztésnek

2014. July 24. 10:40
212 milliárd forint munkahelyteremtő plusztámogatás az állattenyésztésnek

Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár az állattartó gazdák 2015-ös támogatásairól számolt be Mogyoródon.A kormányzat kiemelt célja ugyanis, hogy minél több embernek biztosítson a mezőgazdaság tisztességes megélhetést Magyarországon.


Ismertette, a kormány döntése alapján hozzávetőleg 33 milliárd forinttal több támogatást kapnak az állattartó gazdák 2015-ben. Emellett a kormány az állattenyésztés számára 2020-ig ütemesen 212 milliárd forint munkahelyteremtést segítő plusztámogatást biztosít. A Földművelésügyi Minisztérium új nemzeti jogcímként bevezeti a kocák után járó állatjóléti támogatást évi mintegy 8,6 milliárd forint keretösszeggel.

 

 

Az állattartók 33 milliárd forinttal kapnak többet 2015-ben
A kormány továbbra is kiemelt célnak tekinti a sertésállomány megduplázását 2020-ig - hangsúlyozta Feldman Zsolt. A baromfi ágazatban a jelenleg évi 8 milliárd forint költségvetéssel bíró állatjóléti támogatás keretösszegét évi újabb 3 milliárd forintos pluszforrással 11 milliárd forintra emelik. A Mezőgazdasági munkahelyteremtő program keretében a kormány emelt összeggel folytatja az állattartók átmeneti nemzeti támogatását a tej-, a húsmarha és a juh- ágazatban.

 

Fotó: Pelsőczy Csaba

 

mconet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu