Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

21 milliárd értékben orvosi felszerelések Budapesten

2017. August 09. 10:53
21 milliárd értékben orvosi felszerelések Budapesten

Még ebben a hónapban kiírhatják a a fővárosi kórházfejlesztési projekthez kapcsolódó, összesen 21 milliárd forint keretű, orvosi gépek és műszerek vásárlását célzó közbeszerzést az Egészséges Budapest program keretében.

Huszonnégy kórház számára szerez be még az év végéig orvosi gépeket és műszereket, valamint informatikai eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ. A forrásból többek között MR-t, CT-t, sugárkezeléshez szükséges lineáris gyorsítót és nagy érfestő készüléket vásárolnak a fővárosi és Pest megyei kórházaknak. Továbbá endoszkópokat, mikroszkópokat, műtéti eszközöket és betegágyakat is biztosítanak az Egészséges Budapest Program keretében. 

 

21 milliárd értékben orvosi felszerelések az Egészséges Budapest program keretében

24 kórház számára szereznek be az év végéig orvosi gépeket és műszereket, valamint informatikai eszközöket

 

Az épületfelújítási munkálatok már javában zajlanak, amelyekre mintegy 11 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre a kormány döntése alapján. A pénzből energetikai beruházások valósulnak meg 8 közép-magyarországi kórházban. A XI. kerületben villamoskapcsolat épülhet ki, hogy a Dobogó városrészben megvalósuló szuperkórház számára nagy kapacitású kötött pályás elérhetőséget biztosítanak. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu