Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

209 milliárd forinttal emelkedett a Földművelésügyi Minisztérium költségvetése

2017. June 18. 08:00
209 milliárd forinttal emelkedett a Földművelésügyi Minisztérium költségvetése

A jövő évi költségvetésben 51 milliárd forinttal több jut az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokra, az összeg megközelíti a 9000 milliárd forintot - jelentette ki a földművelésügyi miniszter. Az Országgyűlés nemrég fogadta el a 2018-as költségvetést.

Fazekas Sándor tájékoztatása szerint a jövő évi költségvetésben tíz százalékkal, 209 milliárd forinttal emelkedett a Földművelésügyi Minisztérium teljes költségvetése. Az összeg többek között lehetővé teszi, hogy harminc százalékkal többet fordítsanak az iskolatej- és gyümölcsfogyasztás támogatási programokra. Emelkedik a szakiskolákra, az állatbetegségek megelőzésére és a termelők támogatására fordítható források összege.

 

209 milliárd forinttal emelkedett a Földművelésügyi Minisztérium teljes költségvetése 2018-ban

209 milliárd forinttal emelkedett a Földművelésügyi Minisztérium teljes költségvetése 2018-ban

 

A miniszter hangsúlyozta, hogy néhány év alatt 55 ezer új munkahely jött létre az ágazatban, miközben többet termel a mezőgazdaság, egyre több gazda és vállalkozás dolgozik ezen a területen, illetve el lehet látni a hazai és a külső exportpiacot a jó minőségű magyar élelmiszerrel. A mezőgazdasági beruházások is bővültek, az első negyedévben a gazdák 64 milliárd forintot költöttek fejlesztésre. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu