Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.19. - Tuesday, József napja van.

Belföldi hírek

2019 az építkezés éve az agráriumban

2019. April 04. 12:13
2019 az építkezés éve az agráriumban

Nagy István agrárminiszter országjáró körútja első állomásán tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az idei az építkezés éve az agráriumban, a vidékfejlesztési források nagyrészt már a gazdáknál vannak.

A miniszter szerint most tudnak megvalósulni azok a beruházások, amelyek a rendszerváltás óta hiányoznak az agráriumból. A rendszerváltás idején a feldolgozóüzemek privatizálásakor azt gondolták, hogy azokat az új tulajdonosok majd fejleszteni fogják, a korszerűbb technológiát hozzák majd Magyarországra és hozzájárulnak a magyar élelmiszeripar, agrárium fejlődéséhez. 

 

2019 az építkezés éve az agráriumban

Most tudnak megvalósulni azok a beruházások, amelyek a rendszerváltás óta hiányoznak az agráriumból

 

Nagy István kitért arra, hogy a Közös agrárpolitika minden gazdát érint. "Brüsszel mai javaslata, ami az asztalon van, az a magyar gazdák számára elfogadhatatlan" - jelentette ki, hozzátéve: ez a javaslat a földalapú támogatások 15 százalékos, a vidékfejlesztési támogatások 25-26 százalékos csökkentését irányozza elő. Hangsúlyozta: ezért támogatják a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által indított petíciót, hogy a magyar gazdák összefogásával határozottan jelezzék, nem fogadható el mindez számukra. Az Agrárminisztérium azért keresi a szövetségeket a V4-es országokkal, a baltikumi és balkáni országokkal kiegészülve, hogy együtt közösen meg tudják akadályozni ezt a tervet - fűzte hozzá. A miniszter arra biztatta a gazdákat, hogy vegyék komolyan az európai uniós választásokat, hiszen nagyon komoly tétje van számukra.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu