Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

2014-re a magyar állam teljesen megújul

2013. January 04. 09:12
2014-re a magyar állam teljesen megújul
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt az államigazgatási reformról.

Szabó Erika,


Navracsics Tibor megállapítása szerint 2014 tavaszán kijelenthető lesz: a magyar állam teljesen megújult.Az 1983-ban megszűnt, most pedig újjáalakult járások az állam végpontjainak rendszerét jelentik - magyarázta, hozzátéve, hogy a kormányzati politika végrehajtása döntő részben az államigazgatás dolga lesz, így az önkormányzatok hatékonyabban tudják ellátni feladatukat.

A megyei kormányhivatalok megalakulása létrehozta az integrált, lényegesen olcsóbb megyei államigazgatási szintet, a járási rendszer, a kormányablakok kiépítése pedig annak reményét adja, hogy sikerül egy hatékonyabb, versenyképesebb állami szervezetrendszert kiépíteni - fejtette ki a szakminiszter.


A járási hivatalok felállítása az utolsó előtti lépés volt, az államigazgatás teljes átalakítása a kormányablakok országos rendszerének létrehozásával az év végéig befejeződik - mondta Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára Móron.

A járási hivatalok a települési önkormányzatoktól az államigazgatási feladatok 40 százalékát és mintegy tízezer dolgozót vettek át, így összesen 17 ezren dolgoznak majd a járásoknál.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu