Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.28. - Thursday, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

2013-tól új Büntető törvénykönyv léphet életbe

2012. May 16. 08:55
2013-tól új Büntető törvénykönyv léphet életbe

A képviselők a Parlamentben május 16-án, szerdán a kormány tervei szerint 2013-tól hatályba lépő, új Büntető törvénykönyvről (Btk.) kezdenek általános vitát.
A tervek szerint az új Btk. 2013-ban lépne hatályba és többek között rendelkezne a büntethetőséget kizáró jogos védelemről, aminek értelmében a megtámadott személynek védekezése során nem kell az arányosságra figyelemmel lennie, akár az élet kioltásáig is elmehet. Az előterjesztés értelmében a büntethetőség korhatára 12 éves korra csökkenhet az élet elleni bűncselekmények esetében.

Az Országgyűlés

A képviselők a Parlamentben az új Büntető törvénykönyvről (Btk.) kezdenek általános vitát



Várhatóan a délutáni órákban kezdődhet általános vita a kormány deregulációs törvénycsomagjáról, amely összesen négyszázhatvan törvényt helyez hatályon kívül. A Ház ezt követően kezdheti tárgyalni a termékek piacfelügyeletéről szóló javaslatot. A képviselők utolsó napirendi pontként a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló törvény, Pintér Sándor belügyminiszter által kezdeményezett módosításához szólhatnak hozzá a képviselők.



MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu