Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.29. - Friday, Gedeon napja van.

Belföldi hírek

2013 és 2014 az új munkahelyek megteremtéséről és megvédéséről kell szóljon

2012. July 17. 09:54
2013 és 2014 az új munkahelyek megteremtéséről és megvédéséről kell szóljon
A munkahelyvédelmi terv a foglalkoztatás bővülését is segítheti - hangzott el azon a megbeszélésen, amelyre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában került sor.
Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével, valamint Gaál József és Vereczkey Zoltán alelnökökkel illetve Dunai Péter főtitkárral a munkahelyvédelmi akciótervről egyeztetett 2012.július 16-án az MKIK székházában.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Rogán Antal elmondta, azért kezdeményezte a Fidesz-KDNP a mai találkozót, mert szerettek volna meggyőződni arról, hogy milyen fogadásra talál a munkahelyvédelmi és munkahelyteremtő akcióterv.

Rogán Antal,

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével, valamint Gaál József és Vereczkey Zoltán alelnökökkel illetve Dunai Péter főtitkárral a munkahelyvédelmi akciótervről egyeztetett  az MKIK székházában

 

 


"Az akciótervvel a két frakció célja az, hogy az alacsony keresetű kisemberek foglalkoztatását segítsük, a kisvállalkozókat és a magyar kisvállalatokat helyzetbe hozzuk, számukra egyszerűbb adózást, és kisebb adóterhet kínáljunk" – fogalmazott a politikus.

Harrach Péter örömét fejezte ki, hogy az MKIK vezetői jól fogadták az akcióterv kettős szempontját: a versenyképesség növelését és a kisember védelmét.Az MKIK úgy számol, hogy a program végrehajtása 1,3 -1,7 millió munkavállalót érinthet – a teljes munkavállalói kör mintegy egyharmadát -, a kedvezményes kisvállalkozói adózást 150-200 ezer, de akár 300 ezer vállalkozás is választhatja. Parragh László beszámolt arról is, hogy a számításaik szerint, ha végigmegy a program, akkor ez akár 0,8-1 százalékpontos GDP-növekedést is eredményezhet.


Forrás és képek: fidesz.hu


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu