Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Belföldi hírek

2013 egyik fő feladata a kis- és középvállalatok exportnövekedésének elősegítése

2013. July 09. 10:00
2013 egyik fő feladata a kis- és középvállalatok exportnövekedésének elősegítése
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a Külpiaci Értekezlet nyitóelőadásában elmondta: 2012-ben a kivitelnek csak 11 százalékát adták a kkv-k, jóllehet a foglalkoztatásban kétharmados súllyal bírnak.



Varga Mihály: a kkv-k exportját kell idén segíteni



Állami és uniós támogatással, diplomáciai tevékenységgel kell ezeket a vállalkozásokat segíteni, hogy az exporton belül nagyobb súlyuk legyen – tette hozzá Varga Mihály.


A külgazdasági stratégia legfontosabb célkitűzései között említette a politikus az export teljesítményének javítását, a kiviteli szerkezet kiegyensúlyozottabbá tételét, a kkv-k nemzetköziesedését, a külső egyensúly javítását, illetve a külföldi befektetések ösztönzését.   

Varga Mihály

 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a Külpiaci Értekezleten



Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár az értekezleten arra hívta fel a figyelmet, hogy a külpolitika a válság hatására átalakult: sokkal dinamikusabbá vált, és immár sokkal inkább a belpolitika része.


Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a bakui, asztanai és moszkvai kereskedőházak megnyitása után az év második felében Rijádban és Pekingben nyílik új kereskedőház.



MTI/MCOnet

Fotó: NGM

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu