Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Belföldi hírek

2012. évi költségvetés - ÁSZ konferencia

2011. May 23. 11:47
2012. évi költségvetés - ÁSZ konferencia
Az Állami Számvevőszék 2011. május 26-án „A 2012. évi költségvetés makrogazdasági környezetét meghatározó tényezők” címmel zártkörű tudományos konferenciát szervez. Az eseményen többek között jelen lesznek a Költségvetési Tanács tagjai is.

Dr. Járai Zsigmond



A konferencia Dr. Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács elnökének megnyitójával kezdődik. Ezt követően Dr. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, a Költségvetési Tanács tagja fog beszélni az infláció eddigi és várható alakulásáról, illetve a monetáris politika ezzel kapcsolatos feladatairól.

Már neves előadók is szerepelnek a konferencián.  Dr. Pulay Gyula, az ÁSZKUT főigazgatója „Az ÁSZ felkészülése a költségvetés makrogazdasági kockázatainak elemzésére”címmel, Dr. Tóth István György, a TÁRKI vezérigazgatója pedig  „Jövedelem eloszlás, társadalmi kohézió és értékszerkezet: a gazdasági prosperitás keretfeltételei” címmel tart előadást.

Még délelőtt meghallgathatjuk  Dr. Chikán Attilának, a Budapesti Corvinus Egyetem akadémikusának „A kis- és közepes vállalatok versenyképességének alakulása”című értekezését, valamint Dr. Kocziszky Györgynek, Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánjának „Megállítható-e a területi diszparitások növekedése? – az átmenet mérlege, a konvergencia feltételei”  című dikcióját.

Állami számvevőszék

Az Állami Számvevőszék „A 2012. évi költségvetés makrogazdasági környezetét meghatározó tényezők” címmel zártkörű tudományos konferenciát szervez


Rövid szünet után ismét érdekes témák, neves szakembereket következnek a konferencia programjában. Dr. Inotai András, az MTA Világgazdasági Kutató Intézet  igazgatója a világgazdaság tendenciáiról fog beszélni. Dr. Fazekas Károly, az MTA

Domokos László

Közgazdaságtudományi Intézet  igazgatója a foglalkoztatás bővülését meghatározó tényezők alakulásáról fog értekezni, majd Gém Erzsébet a Magyar Fejlesztési Bank vezető közgazdásza a belföldi kereslet és a banki hitelezés alakulását ismerteti a jelen lévőkkel.

A tudományos konferencia ez után kérdésekkel és hozzászólásokkal folytatódik, végül  az ÁSZ elnökének, a Költségvetési Tanács tagjának Domokos Lászlónak az összefoglalójával zárul.


A rendezvénytől a későbbiekben részletesen beszámolunk. További információ az eseménnyel kapcsolatban a www.aszhirportal.hu oldalon!



-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu