Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.20. - Saturday, Konrád, Tivadar napja van.

Belföldi hírek

2010 legyen a remény éve Magyarország számára

2009. September 18. 21:25
2010 legyen a remény éve Magyarország számára
Bízom benne, hogy 2010 egész Magyarország számára a remény éve lesz, amikor a rombolás szelleme után az építő szellem uralkodik majd - fogalmazott Orbán Viktor Győrött.
A Fidesz elnöke a győri Barátság Sportpark pénteki átadásán ünnepi beszédében hangoztatta: a szabadidőközpont megvalósításával Győr azt üzeni az országnak, hogy jól végzett munkával, széles összefogással a legnehezebb időkben is tudunk építeni. Dacolva a nehéz körülményekkel, amikor szinte mindenhonnan csak a rombolásról érkeznek hírek - húzta alá.

Orbán Viktor leszögezte: aki épít és alkot, az reménykedik. Márpedig a remény az, ami leginkább hiányzik ma Magyarországról.

ov_baratsag_sportpark_430_207_20090918211140_914.jpg

Orbán Viktor a Barátság Sportpark avatóünnepségén


A Fidesz elnöke szólt bezárt iskolákról, veszélyben lévő kórházakról, gyerekektől elvett menzaadagokról, leépítésről, visszafejlesztésről. Mindezzel szembeállította a győri beruházást, amelyet a Fidesz vezetésű város hozott létre az Európai Unió és a kormány támogatása nélkül. Ez világosan mutatja, hogy képesek vagyunk elérni céljainkat, még ha nincs is senki, aki segítene rajtunk - mondta Orbán Viktor. Hozzátette: úgy látom, hogy a következő időszakban leginkább csak magunkra számíthatunk.

Ha a magyarok továbbra is állandóan mástól és kívülről várják a segítséget, akkor ebből az országból nem lesz több, mint amit ma mindannyian látunk - tette egyértelművé.

borkai_zsolt_baratsag_sportpark_430_980_20090918211452_528.jpg

Borkai Zsolt a Barátság Sportpark avatóünnepségén


A szabadidőközpontról úgy vélekedett: ennek első számú haszonélvezői a gyermekek lesznek, akik számára meg kell teremteni a lehetőséget, hogy jóllakjanak, mozogjanak és olvassanak, művelődjenek. Ha ezt sikerül elérni, akkor a felnövekvő generáció erős lesz. Ez mindannyiunk felelőssége - hangoztatta a politikus.

Borkai Zsolt fideszes polgármester köszöntőjében emlékeztette az egybegyűlteket, hogy két és fél éve ígéretet tett a szabadidőközpont-beruházásra, s az ígéret ma valósággá vált. A sportpark olyan közösségi tér, amely kiváló lehetőséget kínál a mozgásra, a szabadidő eltöltésére - fogalmazott.

ov_baratsag_sportpark2_430_951_20090918211140_697.jpg

A Barátság Sportpark ünnepélyes átadása


A 700 millió forintos fejlesztés keretében műfüves futballpályák, lábtenisz- és streetball-pálya, rekortán futópálya, szabadtéri fitneszeszközök és pingpongasztalok is várják a sportolni vágyókat. A tervek szerint kora reggel a futók, délelőttönként a diákok veszik birtokba a központot, délutántól késő estig pedig a felnőttek használhatják a pályákat.

(Forrás: fidesz.hu - MTI)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu