Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

200 milliárd lakóépületek energetikai korszerűsítésére

2017. January 20. 13:52
200 milliárd lakóépületek energetikai korszerűsítésére

Több mint 200 milliárd forint visszatérítendő támogatás jut lakóépületek energetikai korszerűsítésére, az állami fenntartású közintézmények számára pedig 150 milliárd forintnyi pályázat indul a következő hónapokban.

A lakóépületek energetikai korszerűsítésére a központi régióban 100, azon kívül 105 millárd forint jut. Szinte mindenre lehet pályázni, amivel csökkenthető az energiafelhasználás, a keretösszeg mintegy 50 ezer ingatlan korszerűsítésére lehet elegendő, a támogatási érték felső határa lakóházak esetén 10 millió, lakások esetében 7 millió forint. Nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, önkormányzatok és közintézmények számára is biztosítanak visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatást energetikai korszerűsítésekre. 

 

energetikai korszerűsítés

A lakosság, a vállalkozások, az önkormányzatok és a közintézmények számára biztosítanak támogatást energetikai korszerűsítésre

 

Több pályázat indul a megújuló energia támogatására is, így például gazdasági társaságok napelemparkok létesítésére visszatérítendő, nulla százalék kamatozású támogatáshoz juthatnak. Önkormányzatok számára a közeljövőben megemelt kerettel újra megnyílik a VEKOP energetikai programcsomagja is, a távhőszolgáltatás olcsóbbá tételét pedig 50 százalék intenzitású, 45 milliárd forintos keretösszegű pályázatokkal segítik.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu