Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

200 ezer forintos bérátlag idén, jövőre pedig 230 ezer a szociális ágazatban

2017. April 09. 08:00
200 ezer forintos bérátlag idén, jövőre pedig 230 ezer a szociális ágazatban

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár sajtótájékoztató keretében közölte, hogy a szociális ágazatban a bérek átlaga idén eléri a 200 ezer, jövőre pedig a 230 ezer forintot.

Az Emmi államtitkár kifejtette, hogy a hajléktalanellátásban "arányaiban többen vannak a felsőfokú végzettségűek, ezért a minimálbéremelés és az ahhoz kapcsolódó ágazatipótlék-emelkedés együttes hatásaként a hajléktalanellátásban a béremelés magasabb volt, mint a szociális ágazat egészében". Az ágazatban az elmúlt három évben 22 százalékos emelés volt, idén és jövőre további 33 százalékos átlagos béremelés lesz.

 

Czibere Károly közölte, hogy idén és jövőre további 33 százalékos átlagos béremelés lesz a szociális ágazatban

Czibere Károly közölte, hogy idén és jövőre további 33 százalékos átlagos béremelés lesz a szociális ágazatban

 

A március 31-én végetért krízisidőszakról elmonda, hogy a kormány 400 milló forintot biztosított az időszakra, az ellátórendszer felkészült volt, így senkinek sem kellett az éjszakát az utcán töltenie helyhiány, ellátás hiánya miatt. Kitért a márciusban elindult Elsőként lakhatás programra, amelynek célja, hogy a hajléktalan emberek az utcáról, már első lépésben állandó, önálló lakhelyhez jussanak. Erre a kormány európai uniós finanszírozásban 1,7 milliárd forintot fordít, és hajléktalanokat segítő szervezetek pályázhatnak rá. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu