Belföldi hírek

H I R D E T É S
2018.07.18. - szerda, Frigyes napja van.

Belföldi hírek

20 százalékkal támogatja a kormány Ada bútorgyártó beruházását

2018. január 14. 08:35
20 százalékkal támogatja a kormány Ada bútorgyártó beruházását

Az Ada bútorgyártó konszern 5,2 milliárd forintos beruházással bővíti magyarországi termelését, melyhez a kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bejelentésekor elmondta: az Ada Hungária Bútorgyár Kft. és a Nova Bútor Bútorgyár Kft. három magyarországi telephelyén, Körmenden, Zalaegerszegen és Nován fejleszt, amivel 100 új munkahely jön létre. A legnagyobb osztrák bútorgyártó vállalat öt üzeméből három Magyarországon működik, és az eddigi 1360 fős magyarországi dolgozói létszámot növelik tovább. A miniszter kiemelte, hogy a egyre több iparágból érkeznek beruházások Magyarországra, tavaly pedig minden korábbi rekordot megdöntve 96 érkezett az országba.

 

20 százalékkal támogatja a kormány Ada bútorgyártó beruházását

Az Ada bútorgyártó konszern 5,2 milliárd forintos beruházással bővíti magyarországi termelését

 

Az Ada konszern ma Magyarország legnagyobb bútorgyártója. Az általuk gyártott termékek több mint 95 százaléka exportra megy. Az üzemek kihasználtsága megközelíti a száz százalékot, a bútorok és matracok iránti kereslet miatt a további megrendeléseknek csak gyártócsarnok-bővítéssel és korszerű gyártóberendezések beszerzésével tudnak eleget tenni. Ez mindhárom magyarországi telephelyet érintő komplex beruházást tesz szükségessé, amelyet a következő öt évben valósítanak meg.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2018. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu