Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

20 éve az OECD-ben

2016. April 08. 09:31
20 éve az OECD-ben

Orbán Viktor miniszterelnök Párizsban megbeszélést folytatott Ángel Gurríával, az OECD főtitkárával, és felszólalt a szervezet tanácsülésén is abból az alkalomból, hogy hazánk 20 éve tagja a nemzetközi pénzügyi szervezetnek.

A mostani évforduló még csak a kezdete a közös munkának - jelentette ki Ángel Gurría, aki nyilatkozatában Magyarország elmúlt évekbeli sikereit is méltatta, sőt úgy véli, Magyarország tapasztalatait meg kell osztani más államokkal is. Az OECD elnöke Orbán Viktorral folytatott tárgyalásait eredményesnek, gazdasági-pénzügyi eredményeinket sikertörténetnek nevezte, egyúttal bejelentette, hogy hamarosan Budapestre látogat.Orbán Viktor miniszterelnök beszél, mellette jobbra Ángel Gurría, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára az OECD tanácsülésén a szervezet párizsi székházában 2016. április 7-én. Balról Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Cséfalvay Zoltán, a párizsi székhelyű szervezet állandó magyar képviseletének vezetője. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs


Orbán Viktor példátlan eredménynek nevezte az IMF-EU hitel visszafizetését a szervezet tanácsülését követően. Ezt az adósságot még az előző kormányok hoztak létre 2008-ban - emlékeztetett a kormányfő -, mikor a Gyurcsány-kormány "a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében óriási hitelt vett fel az IMF-től és az Európai Uniótól". "A magyar sikerben az OECD munkája is benne van" - tette hozzá, mert a szervezethez a legnehezebb és a legkényesebb kérdésekkel is lehetett fordulni. Az OECD mindig politikai szándék nélkül, a szakmai szempontokra összpontosítva osztotta meg tudását és tapasztalatait velünk - szögezte le a magyar kormányfő, aki Nicolas Sarkozy volt francia államfővel is találkozott párizsi útján.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu