Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.05. - Sunday, Györgyi napja van.

Belföldi hírek

"1956 igazsága nem pillanatnyi politikai megfontolástól függött: ez a magyar nemzet igazsága volt!"

2010. October 23. 10:00
"Abba a nemzedékbe tartozom, amelynek előbb sután, majd egyre otrombább módon hazudták el az igazságot. Fiatal felnőtt fejjel szembesülhettünk először '56 jelentőségéve!" - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségen.
Főhajtással és koszorúzással emlékeztek meg a forradalom áldozatairól a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem épülete előtt álló '56-os emlékműnél pénteken. A megemlékezésen részt vett és koszorút helyezett el Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, Boross Péter volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tagjai, továbbá '56-os szervezetek képviselői.
"Ötvenhat októbere nem az utolsó kétségbeesett sikoly volt a szabadság után, mint az '53-as berlini vagy poznani felkelések. Különleges volt '56. októbere azért is, mert nem valami ellen, hanem egy program mellett állt ki Magyarország." - jelentette ki beszédében Navracsics.
A magyar 1956 szinte az első perctől kezdve programszerűen nyújtott valamit a magyar embereknek a kommunistákkal, a kommunizmussal szemben - folytatta.

 

1956 igazsága nem pillanatnyi politikai megfontolástól függött: ez a magyar nemzet igazsága volt!

1956 október 23-án a mosolygó fiatalok nem az életszínvonal miatt vonultak tüntetni, hanem azért, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a lengyel néppel - mutatott rá beszédében Navracsics Tibor

 

A miniszterelnök-helyettes hozzátette: "Októberben nemcsak a lengyelekkel való rokonszenv jegyében vonultak utcára az emberek, hanem a jövő Magyarországának programjáért is. Az emberek egyként fogtak össze, az értelmiségiek kiálltak Magyarországért és az igazságért!" Ez az értelmiség mindenkori feladata: kiállni az igazságért a hazugsággal szemben - hangsúlyozta.

A kormány - az alkotás négy évvel ezelőtti felavatása óta - először képviseltette magát a Műegyetem előtt rendezett megemlékezésen.

 

Forrás: fidesz.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

[matesz]

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu