Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

19 milliárd forintos bővítést hajt végre a Quality Pack

2021. május 16. 12:00
19 milliárd forintos bővítést hajt végre a Quality Pack

Jelentős beruházást hajt végre a Quality Pack Zrt. a szikszói gyárában. A bővítés 19 milliárd forintból valósul meg, amelyet a kormány 7 milliárd forinttal támogat. A beruházás által 120 új munkahely jön létre - jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Jelentős kapacitásbővítést és beruházást hajt végre a Quality Pack Zrt., amely a szikszói gyárában aluminium italdobozok gyártásával foglalkozik. A beruházás által 120 új munkahely is létrejön. A budapesti bejelentésen Szijjártó Péter elárulta, hogy Magyarországon egyetlen ilyen gyár található, ezt pedig a Hell-csoport üzemelteti. A 19 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően évente 3 milliárd alumínium italdobozt lesz képes gyártani a Hell-csoport, amely így ezzel megduplázza eddigi kapacitásait.

 

A külgazdasági és külügyminiszter azzal indokolta a beruházás magas költségét, hogy a fejlesztés a legmodernebb technológiát indokolja, majd hozzátette, hogy a beruházás által megépülő gyártósorok termelésének jelentős részét külföldön értékesítik majd.

 

A Quality Pack Zrt. már jelenleg is évi 1,5 milliárd db alumínium dobozt gyárt, a beruházással pedig 3 milliárdra emelik a kapacitást.

 

“A magyar gazdaság újraindulásában a vidéknek, a vidéken működő magyar tulajdonú vállalatoknak rendkívül fontos szerepük van, közéjük tartozik a Hell-csoport is. A vidéki magyar vállalatok folyamatos erősödése a bizonyíték arra, hogy helyes döntéseket hozott a kormány, amikor a vidékfejlesztésre, az infrastruktúra és az oktatási rendszer fejlesztésére fordították a költségvetési forrásokat. A vidéki Magyarország egyértelműen vonzó beruházási célpont, és ma már biztosítja azt a lehetőséget, hogy magyar tulajdonosi hátterű vidéki vállalatok is sikeresek lehessenek a nemzetközi piacokon. A Hell-csoport is a vidékről induló sikeres magyar tulajdonú vállalatok közé tartozik, azoknak az egyik legjobb példája.” - emelte ki a vidéki vállalatok és a Hell-csoport fontos szerepét Szijjártó Péter.

 

A bejelentésen a Quality Pack Zrt. ügyvezető igazgatója, Csereklye Barnabás is felszólalt: “A végtelenszer újrahasznosítható alumíniumcsomagolás előretörése az egyszer használatos PET-palackokkal szemben globális szinten töretlen, a környezettudatos fogyasztóknak köszönhetően megállíthatatlan.”

 

Az ügyvezető elárulta továbbá azt is, hogy a cég már a korábbi, 2016-os beruházásnál is a további kapacitásbővítésre készült. Kiemelte, hogy a Hell-csoport Magyarország egyik leghátrányosabb régiójában jelenleg több mint 1000 embernek biztosít munkát, az utóbbi 2 évben pedig 300 új munkahelyet hoztak létre.

 

Forrás: MTI

CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu