Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Belföldi hírek

183 milliárd forintot fordít a kormány a közfoglalkoztatásra jövőre

2013. November 11. 10:37
183 milliárd forintot fordít a kormány a közfoglalkoztatásra jövőre
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán beszélt a közfoglalkoztatás bővüléséről.


Czomba Sándor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán beszélt a közfoglalkoztatás bővüléséről

pénz


A térségi felzárkóztatási program keretében szervezett konferencián elhangzott: a kabinet célja, hogy a segély igénybevétele helyett értékteremtő munkára ösztönözze az embereket. Jó hír, hogy az előző évekhez képest jóval többen dolgoznak ma Magyarországon! 2010 óta eltelt három évben 230 ezerrel nőtt foglalkoztatotti létszám, ebből 85 ezer ember a közfoglalkoztatás révén kapott munkát, 90 ezren pedig a versenyszférában helyezkedtek el – ismertette az államtitkár.

Czomba Sándor szerint a jövőben az a cél, hogy a foglalkoztatottak létszáma a következő években 4 millió fölé emelkedjen.A november elején indult téli közfoglalkoztatással kapcsolatban elmondta, a programba összesen 200 ezer embert vonnak be.A téli közmunkaprogramban lehetőség nyílik azok képzésére is, akik semmilyen iskolai végzettséggel nem rendelkeznek - derült ki.

MTI/Nemzetgazdasági Minisztérium/MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu