Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

18 milliárdos támogatás a munkahelyteremtő, beruházó vállalkozásoknak

2015. August 30. 23:08
18 milliárdos támogatás a munkahelyteremtő, beruházó vállalkozásoknak

A most megnyíló támogatás kiegészíti a gazdaságfejlesztésre rendelkezésre álló uniós forrásokat - mondta Varga Mihály miniszter a Nemzetgazdasági Minisztérium programjának ismertetőjekor.


Bejelentette ugyanis, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetési forrásból idén 3 milliárd, jövőre pedig 15 milliárd forinttal támogatja azokat az ipari vállalatokat, amelyek bővítik kapacitásaikat és új munkahelyeket teremtenek. A nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar gazdaság fejlődési lendületének fenntartása, a magyarországi vállalatok piac- és exportképességének javítása is azt követeli, hogy támogassák a magyarországi iparvállalatok további fejlődését.

 

 

Varga Mihály: 18 milliárdos támogatás a munkahelyteremtő, beruházó vállalkozásoknak

 
A támogatás odaítélése során előnyt élveznek azok a vállalatok, amelyek elmaradott térségben kívánják megvalósítani fejlesztésüket, beruházásukat.  Varga Mihály arról is beszélt, hogy Magyarország 2020-ig 32 milliárd euró, mintegy 12 ezer milliárd forint támogatást hívhat le, melynek mintegy 60 százalékát gazdaságfejlesztési célokra fordítják. Ám ga egy versenyképesnek ítélt vállalkozás valamilyen oknál fogva kiszorul az európai uniós pályázatokból, a nemzeti érdekek azt diktálják, hogy a kormány támogassa saját errőből.

 

 

NGM/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu